Jazzdance

Jazzdance

Jazzdance is een dansstijl waarin op een swingende manier wordt gewerkt aan verschillende elementen van klassieke en moderne dans. Doordat deze stijl zich samen met de muziek ontwikkeld, ontstaat de brede variatie aan expressieve bewegingen, ritme, contrasten, swing en dynamiek, die zo kenmerkend zijn voor Jazzdance. Aspecten als ritme, snelheid, techniek en kracht komen aan bod en er wordt gewerkt aan verschillende fysieke en danstechnische aspecten. Maar ook creativiteit en persoonlijke ontwikkeling zijn belangrijke onderdelen van de les.

Je begint de les met een inswinger op aansprekende muziek. Vervolgens ga je aan de slag met oefeningen voor onder andere houding, coördinatie, buikspieren en lenigheid. Je leert verschillende elementen uit de Jazzdance zoals afrollen, isolaties, strechtching en grondoefeningen waarmee je aan je hele lichaam en houding werkt. Tijdens de les werk je onder andere voor de spiegel, over de diagonaal en in de lengte van de zaal. We sluiten de les af met een leuke dans. Met een groot scala aan oefeningen, combinaties en choreo’s zorgen we voor leuke lessen. Plezier hebben en houden in het bewegen op muziek staat voorop, maar het belangrijkste is samen bezig zijn.

Jazzdance is voor leerlingen van groep 8 en klas 1 en 2 etc. van het voortgezet onderwijs.

Kledingadvies: Een zwart balletpakje en zwarte panty met daar over heen een boyshort. Dit alles is verkrijgbaar op de dansschool.

,