Moderne Dans

Moderne Dans

De moderne, ook wel hedendaagse dans genoemd, is een populaire dansstijl. Het is een expressieve en beeldende theater dansstijl waarbij soepele bewegingen worden afgewisseld met strakke movements en het vormen van lange lijnen. Moderne dans is gebaseerd op alledaagse, natuurlijke bewegingen zoals lopen, rennen, vallen, zwaaien en rollen.

De les begint met een warming-up van de grote spiergroepen door je hele lichaam te bewegen. Vervolgens ga je aan de slag met technische en dansante oefeningen, die zowel staand als op de grond worden uitgevoerd. Tijdens de les werk je aan uithoudingsvermogen, coördinatie, flexibiliteit en kracht. Aan het einde van de les wordt er volop gedanst.
In de les wordt gebruik gemaakt van verschillende muziekstijlen zoals wereldmuziek, new age, filmmuziek, jazzmuziek en drum’n bass.

Moderne dans is geschikt voor alle kinderen vanaf c.a. 9 jaar. DSD biedt daarom voor diverse leeftijdsgroepen verschillende lessen aan.

Kledingadvies: Een zwart balletpakje en zwarte panty met daar over heen een boyshort. Dit alles is verkrijgbaar op de dansschool.

,