Voorronde van Urban Dance KNGU

Voorronde van Urban Dance KNGU

Drachten – In het Sportcentrum in Drachten is afgelopen zondag de voorronde van het Urban Dance KNGU gehouden.

De organisatie was in handen van het KNGU in samenwerking met Dans Studio Drachten. Er waren ruim 700 bezoekers en enige tientallen acts. Uit heel Nederland kwamen er veel dansers op dit evenement af, wat voor een mooie dansverbinding zorgde.

Volgens het team van vrijwilligers van DSD was het een geslaagde dag. De vrijwilligers kwamen uit de demoteams van Dans Studio Drachten en een aantal enthousiaste ouders. Nadat iedereen gewend was aan het SCAN-systeem voor de tickets, verliep de dag goed. Het niveau van de dansers lag hoog, er was een gezonde concurrentie maar ook een plezierige gunfactor. Dit maakte de sfeer goed, dansers en toeschouwers moedigden elkaar aan. Hoewel iedereen graag wil winnen tijdens een dergelijk evenement, werd er net zo hard geklapt voor de concurrentie.

Voor de deelnemers waren de interviews door een journalist van GYMPower een mooie manier om te vertellen hoe trots ze zijn op hun eigen prestaties. In de verschillende categorieën: t/m 10jr, t/m 13 jr, 14-17 jr, 18 + werd gedanst in HipHop, Modern en Showdance, zowel in groepen als bij HipHop in duo’s.

De team’s van DSD hebben de volgende prijzen in de wacht gesleept:

  • Kiddy Kids 3e prijs categorie t/m 10 jaar (showdance)
  • Snowgirls 3e prijs categorie t/m 13 jaar (showdance)
  • Breathless 2e prijs categorie 14-17 jr (showdance)
  • Flash squad 7e categorie t/m 13 jr (hiphop)
  • Majestic Girls 4e categorie t/m 13 jaar (showdance)

Door de inzet van vrijwilligers, de inzet van Sportbedrijf Smallingerland en een goede onderlinge samenwerking werd het een geslaagde dag.

Over KNGU

De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) is een Nederlandse sportbond voor gymnastiek die lid is van de FIG. De bond ontstond 1 januari 1999 uit een fusie tussen het KNCGV en de KNGB.

Bron:Drachtster Courant
Foto: © Foto Annemarie