Polefitness jeugd

Polefitness jeugd

Paaldansen is een sport die lijkt op turnen, maar het belangrijkste verschil is dat de paal verticaal is in plaats van horizontaal. Hierdoor kun je heel veel nieuwe kunstjes leren. Bij paaldansen draait het om kracht, lenigheid, dynamiek en soepele bewegingen. Tijdens de lessen leer je draaien, klimmen, klemmen en natuurlijk op de kop hangen. Spannend, maar vooral heel erg leuk!

De les begint met een korte warming-up waarin je samen met de juf al je spieren lekker warm maakt. Wanneer iedereen lekker warm is, wordt het tijd om gymoefeningen te gaan doen aan de paal. Onder begeleiding van de juf leer je elke les weer nieuwe trucjes. Het laatste stuk van de les is er tijd voor de cooling down waarin je met hele groep je spieren gaat rekken en werkt aan je lenigheid.

Er worden op verschillende tijdstippen lessen aangeboden voor zowel beginners, gemiddelde als gevorderde dansers. Paaldansen kun je al doen vanaf een leeftijd van 6 jaar.
Wat betreft de kleding raden we je aan om een kort zwart broekje en topje aan te trekken met daaroverheen een lange (trainings)broek en vest zodat je tijdens de warming up en cooling down lekker warm blijft.

Tip: neem een paar warme sokken mee of sportschoenen.

,