Streetdance

Streetdance

Vind jij Streetdance ook zo cool en zou jij deze stoere dansstijl graag willen leren? Dan heb je hier aan het goede adres.
Streetdance staat bij het grote publiek vooral bekend om de dans, maar is meer dan alleen dat. De culturele beweging ontstond in de jaren 70 in de Bronx in New York en bestaat behalve de muziek ook uit dj’en, breakdance en graffiti.

Streetdance is erg populair. Dat komt doordat er geen standaard regels of technieken zijn. De dansstijl ontwikkelt zich nog steeds en is de basis voor substijlen als popping, locking, waving, housing, breakdance, wacking, krumping, bonebreaking en new style. Tijdens de Streetdance lessen maak je kennis met al deze stijlen.

De les begint met een intensieve warming op waarbij je werkt aan je muzikaliteit en flow. Vervolgens leer je samen een spetterende choreografie aan, die zowel uitdagend als gevarieerd is. Zodat we daarna lekker kunnen dansen en kunnen werken aan de uitvoering van de choreo zodat je routine krijgt en je danskwaliteiten  ontwikkeld. De les wordt afgesloten met een cooling down.

Streetdance is geschikt voor jongens en meisjes vanaf c.a. 9 jaar.

Kledingadvies: Loszittende kleding en zwarte dans sneakers.