Persbericht: Winterpreview DSD toont Drachtster talent in volle glorie

Persbericht: Winterpreview DSD toont Drachtster talent in volle glorie

Foto: Anne Droogsma

Dansen geeft kinderen letterlijk ‘beweeg-redenen’. Het is belangrijk voor expressie, creativiteit, zelfzekerheid en natuurlijk is bewegen ontzettend gezond! Dans Studio Drachten werkt iedere twee jaar aan een grote thema-voorstelling in de Lawei. Om in de tussenliggende periode ouders tóch een inkijkje te geven in de voortgang, zijn er de ‘Winter-Preview’ shows gemaakt. In ruim 60 minuten knallen de dansers- en danseressen er ruim twintig choreografieën door. De wedstrijd-teams tonen hun nieuwste act, en voor de grootste talenten is er ruimte voor een bijzondere solo.

De energie spatte ook deze zaterdag 3 februari van de deelnemers af. Gespannen gezichten, zenuwachtige blik, maar ook totale concentratie. In twee groepen werden maar liefst vier volledige shows gepresenteerd. Van stevige hiphop beats tot zacht moderne dans. Vrolijke musical nummers en stoere dance. Het publiek werd getrakteerd op een show boordevol diversiteit en dansplezier. In een plaats als Drachten, in (voor velen) het verre, verre Friesland, blijken honderden kinderen te zijn die onwaarschijnlijk veel plezier beleven aan hun dans-hobby. Een genot om naar te kijken, zo bleek ook in de foyer na afloop.

‘Ik ha der sa genoten fannemiddei, myn beppesizzer striele op it poadium’ aldus een glunderende Beppe. ‘Je ziet gewoon dat de kinderen genieten en met elkaar iets moois maken. Dat is volgens mij een belangrijke meerwaarde nog los van de mooie show’, stelt vader Tim. Eigenaresse Yvonne Ruiter kijkt wederom tevreden terug op deze Winter Preview show: ‘Wat hebben de kinderen het geweldig gedaan! Echt ik ben er helemaal stil van. Maar nu ben ik helemaal kapot: tijd om uit te rusten en na te gaan denken over volgend jaar. Het begint al weer helemaal te kriebelen’.

 

Gezien in: De Lawei, Kleine Zaal. Hoofdchoreograaf: Yvonne Ruiter. Dansdocenten: Laura de Jager, Sefynina Smit, Iske Dam, Alano Fidan, Dautsen Wijma, Marcha Koning. Vrijwilligerscoördinator Ellen van Bruggen.